Hva innebærer dette for deg?
Hvis du har slamavskiller, septiktank, tett tank eller sandfiltergrøft må dette skiftes ut med en renseløsning som er god nok til å tilfredsstille de krav som er satt i forskriften. For de aller fleste i Skiptvet vil et minirenseanlegg være alternativet. Det er stadig flere minirenseanlegg på markedet. I Skiptvet kommune settes det krav til at anleggene som monteres har teknisk godkjenning fra SINTEF og at de monteres av fagfolk med rette kvalifikasjoner for å montere anlegget. Den enkleste måten å få byttet renseløsning er å ta kontakt med et rørleggerfirma. De vil søke om ny utslippstillatelse og gjøre jobben for deg.

Hva er et minirenseanlegg?
De aller fleste husstander som ikke er koblet på kommunal avløpsledning vil montere et minirenseanlegg. Et minirenseanlegg er som navnet sier et lite renseanlegg. Renseanlegget er prefabrikkert og har i prinsippet tre rensetrinn:

  • Slamavskillerdel

  • Biologisk nedbrytning av kloakken

  • Et kjemisk rensetrinn

Et minirensanlegg krever årlig service og tømming av slamavskillerdele. Det årlige servicebesøket gjøres av leverandøren av anlegget. I tillegg til å sjekke anlegget for feil blir det etterfylt kjemikalier på anlegget. Slamtømmingen utføres av kommunen.

Etter 01.01.2018 er ikke slamavskiller, septiktank, tett tank eller sandfiltergrøft godkjent som renseløsning, og husstanden vil derfor ikke ha utslippstillatelse for kloakken.

Søknad sendes til: postmottak@skiptvet.kommune.no

Dokumenter:
Søknad om utslippstillatelse

Forskrift om utslipp fra mindre avløpsanlegg

Forskrift om tømming av avløpsanlegg inkludert tette tanker og bestemmelser om betaling av gebyr