A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
Nettstedskart
Hjem/Alle tjenester/Kultur, fritid og folkehelse/Tur og friluftsliv

Friluftsliv

Bergsjø

Med en rik og vakker natur ligger det godt til rette for et aktivt idretts- og friluftsliv. Lysløypa starter fra idrettshallen i sentrum. Det finnes turstier, bl.a. til Furukollen turhytte (Lionshytta) og til Lavvoen i Vidnes. Det finnes mange merkede turstier. På servicekontoret har vi kart som omfatter turer langs Glomma som er mulig å få kjøpt. Det arrangeres felles turer med jevne mellomrom, disse annonseres i avisen og på DNT Indre Østfold sine sider. 

Det er flere fine badeplasser i Skiptvet. Bergsjø er et veldig populært tjern med flytebrygge og strand, som ligger på vei mot Mørk. På Bergsjø er det mulig å fiske ørret uten fiskekort, men kun to fisk per dag. Det er også flere bademuligheter langs Glomma, f.eks. Glennetangen eller Grønsund.

For fisking andre plasser enn Bergsjø, trenger en fiskekort. Grønsund og øvre del av Glomma tilhører Askim og omegn Fiskeforening. Fiskekort fås kjøpt ved Esso i Spydeberg.
Nes lense tilhører Nedre Glomma Fiskeforening. Fiskekort fås kjøpt ved egne bokser ved Nes.

Jakt er en viktig aktivitet for mange innbyggere i Skiptvet, men det er få områder hvor jaktkort eller jaktrettigheter er tilgjengelig for allmennheten.

Turkart for Østfold:

Fylkeskommunen og kommunene i Østfold har et samarbeidsprosjekt Turkart Østfold.

bruk denne lenken for Turkartrt Østfold