Åpen dag på Nes lensemuseum og Skiptvet bygdetun søndag 1.august

Publisert
Nes Lensemuseum Glomma

Søndag 1.august inviterer Museumsstyret i Skiptvet til åpen dag på bygdas to museer i tidsrommet fra klokka 11.00 til 15.00.

På begge steder kan du få en kaffekopp med bakst til og en hyggelig prat som bonus. Vi viser rundt i bygningene og forteller gjerne litt om bygdas historie.

På Nes stiller Grethe Sandaker med kaffe og bakst i spisebrakka innerst på området. Erik Børud og Svein M Aamodt er omvisere og forteller om tømmerfløtningshistorien på Glomma. Vil du ro deg en tur inn Fossevja eller ut på storelva ligger lensebåten klar for utlån i evja.

På Bygdetunet kan du smake og prøve deg på flatbrødbakst sammen med bakstekjerringer fra Skiptvet Bygdekvinnelag, Harald Borger og Ole Chr Eng viser og selger egne trearbeider, kunnskapsrike Ottar Hatlebrekke står i smia. Historielaget selger gamle, dekorative undervisningsplansjer de har til overs.

En frisbeegolfbane er nå satt opp på området rundt Bygdetunet, og Ole Magnus Østby vil demonstrere denne aktiviteten i løpet av dagen. Det vil også bli anledning til å teste dine egne kasteferdigheter.

Med godværet vi har kan vi jo foreslå at du tar fram sykkelen og bruker søndagen til å sykle innom både Nes og Bygdetunet, hva er vakrere for øyet og bedre for luktesansen enn å sykle forbi gule, bølgende kornårkre?

Bilder

Grønn plen på Bygdetunet