Bakgrunnen er at det ble utlyst en konkurranse i 2020 for disse strekningene basert på bruk av NKOM-midler (offentlige midler til strekninger som er økonomisk krevende å bygge ut). HomeNet hadde det beste tilbudet i konkurranse med Skiptvet Digital AS. Konkurransen ble utlyst og gjennomført som en felleskonkurranse for alle kommunene i Viken fylkeskommune som søkte om NKOM-midler.

Skiptvet kommune inngikk derfor avtale med HomeNet den 20.10.2021, og HomeNet er i gang med bl.a. å selge abonnementer i dette området. I denne forbindelse er det inngått avtaler mellom HomeNet/deres eier Global Connect om levering av fibertilgang fra Skiptvet Digital AS i Lundskrysset.

Skiptvet Digital AS har også tidligere inngått avtaler med lokale grende-/gravelag i samme område. HomeNet er gjort oppmerksom på dette og det vil være kontakt mellom Skiptvet Digital AS og HomeNet om den praktiske gjennomføringen for disse abonnentene/innbyggerne.

Den inngåtte avtalen vil sikre at utbyggingen vil starte umiddelbart og at alle abonnenter i området får fibertilgang senest innen 30.06.2022, med noe ettermontering av utstyr hos enkelte abonnenter innen 15.10.2022.