Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Informasjon, spørsmål og svar

Behandling av korona med tabletter

Hvis du har høy risiko for å bli alvorlig syk av korona, kan det være aktuelt at du får behandling med tabletter.

Tablettene, som heter Paxlovid, reduserer risikoen for å bli alvorlig syk.

Det er viktig at behandlingen med tabletter starter tidlig. Hvis du har høy risiko for å bli alvorlig syk og får luftveissymptomer, bør du teste deg for korona. Selvtester kan du få gratis på servicekontoret i kommunehuset.

koronavirusillustrasjon

Koronavaksinering og flytting av time for dose 2 - oppdatering 6. august 2021

16.08:

Vi har nå framskyndet alle timer til dose 2, slik at siste ordinære massevaksinasjonsdag i Skiptvet nå er onsdag 8. september. Etter dette vil det det bli vaksinasjon i små oppsamlingsgrupper ved behov. 

 

06.08:

Vi framskynder nå dose 2-timer fra 22. september til 18. august. 

 

26.07:

Vi jobber i dag med å flytte dose 2-timer fra 15. september til 4. august. Ta kontakt dersom timen ikke passer så flytter vi til en annen tilgjengelig dato.

23.07:

Antallet vaksinedoser vi mottar de neste ukene er noe redusert, men vi har alikevel behov for å fremskynde en del dose 2-timer. I første omgang flytter vi dose 2-timene som var satt opp 8. september til onsdag 28. juli. Det vil da gå ut en automatisk SMS med info om ny dato og klokkeslett til de det gjelder.

vaksine

Koronavaksinering - oppdatering 18. juni 2021

I uke 26 får Skiptvet hele 258 doser av Pfizer-vaksinen. De aller fleste av disse skal settes som dose 1, så nå vil mange årskull få tilbud om vaksine. 

vaksine

Doseintervall på 12 uker

Tidligere i juni ble doseintervallet for koronavaksinasjonen justert fra 12 til 9 uker. Siden det nå er noe usikkerhet rundt leveranser av Pfizer-vaksinen for juli har regjeringen og FHI bedt kommunene om å opprettholde doseintervallet på 12 uker inntil videre. Det vil si at de som får vaksine i Skiptvet i morgen og i ukene framover vil få time til andre dose 12 uker senere.

Dette gjelder alle som er 65 år og yngre uten underliggende sykdommer (prioriteringsgruppe 8 og nedover).

koronaillustrasjon

Har du hatt covid-19? Da trenger du bare én vaksinedose

Det er ennå ikke klart hvor lenge beskyttelsen av det å ha gjennomgått covid-19 varer.

Det anbefales derfor at personer som tidligere har gjennomgått covid-19, og som er i de prioriterte gruppene, også vaksinerer seg. Men personer som har hatt covid-19 trenger bare én vaksinedose. Det anbefales at vaksinen gis tidligst 3 måneder etter at man er blitt frisk av covid-19.

Dersom du har hatt covid-19 og blir kalt inn til vaksinasjon, så si ifra til vaksinasjonsstedet så de kan ta hensyn til det i planleggingen.

film1_mangfold

Orientering om endring i rutine for tilbud om vaksinering

Skiptvet kommune har nå gitt time/tilbud om vaksinering til alle innbyggere som er 65 år og eldre. Videre har de fleste innbyggere under 65 år som har underliggende sykdom også fått time/tilbud om vaksinering. 

vaksine

Alt om koronavaksinasjonen

 

Egenerklæringsskjema - fyll ut og ta med skjemaet på vaksinasjonsdagen. 

Skiptvet kommune skal sørge for at så mange som mulig av kommunens innbyggere blir vaksinert mot korona. På denne siden finner du informasjon om vaksinasjonsprogrammet i Skiptvet. 

Skiptvet kommune forholder seg til reglene fra sentrale helsemyndigheter. Du kan lese mer om disse på helsenorge.no og på Folkehelseinstituttets nettside.

Du blir kontaktet på telefon når det er din tur til å bli tilbudt vaksine. Dette gjelder alle innbyggere over 65 år. Vi vil informere nærmere om fremgangsmåten for alle under 65 år når tiden for å vaksinere denne gruppen nærmer seg.

Vi bruker frivillige til å ringe, og de jobber ofte hjemmefra og ringer også på ettermiddag/kveld og i helger. Vi oppfordrer derfor alle til å svare selv om du ikke kjenner igjen nummeret det ringes fra. 

 

Denne siden er under utarbeiding og oppdateres fortløpende. 

veiledere_liggende_vaksinasjonsveileder