Det er fortsatt «nedjustert TISK». Det innebærer at det fortsatt er isolasjon for smittede, men med noen lettelser. For smittekarantene er lettelsene at karatene kun vil være en plikt for de meste smitteutsatte; personer som er i samme husstand eller er tilsvarende nære, og som samtidig er uvaksinerte/ikke-fullvaksinerte. Imidlertid kan denne gruppen teste seg ut av karantene under forutsetning av at de ikke utsettes for videre eksponering. Se info nedenfor.

 

AhRd tuQLSABEiABEiABEtCAAEWXBkZiFUmABEiABEiABPQn 8A 8YSuh 4Bj 1T 2AAAAABJRU 5ErkJggg==

Se mer info på FHI her

 

Lav terskel for å teste seg

Det oppfordres til at befolkningen har lav terskel for å teste seg. Det er anbefalt at alle med nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon tar en test for å avdekke om det er korona eller ikke. Hvis du har luftveisinfeksjon og får en negativ test bør du uansett holde avstand til andre fram til du føler deg bra og har vært feberfri i 24 timer , slik at du unngår å smitte andre.

 

Kommunen skal tilby gratis selvtester til innbyggerne og de kan hentes på servicekontoret på hverdager mellom klokken 9-15. Ring gjerne på forhånd og bruk munnbind ved avhenting.

Selvtester kan også kjøpes på apotek.

Du kan fortsatt ta test på testsenteret i Askim, men da må du bestille time her,

eller ringe koronatelefonen 477 80 110

 

Får du symptomer som nærkontakt til en som er smittet av korona, bør du bestille test på teststasjonen og ikke hente hurtigtest til selvtesting. Eventuelt så må en annen hente selvtesten for deg.

Hvis hurtigtesten er positiv, skal du bli hjemme og kontakte smittesporerne på telefon 458 71 00

 

Endrer rapportering

Smittetallene har etter hvert fått en mindre betydning for å beskrive pandemiens alvor. Dette fordi de fleste som nå smittes ikke blir alvorlig syke. Mange har ikke en gang symptomer. Derfor vil Skiptvet kommune ikke lenger rapportere daglige smittetall fra 18. oktober, men smittetallene blir i stedet rapportert på ukesbasis, med oppdatering hver mandag.