Oppfriskningsdose kan tilbys tidligst 4 måneder etter siste vaksinedose.

Gjennomgått omikroninfeksjon ser ut til å gi en lavere grad av immunstimulering sammenlignet med tidligere varianter. Anbefalingen om ny oppfriskningsdose for nevnte målgrupper gjelder derfor uavhengig av om man nylig har gjennomgått infeksjon. Tidsintervall fra tilfriskning etter gjennomgått infeksjon til ny oppfriskningsdose bør være minimum 3 uker, men et lengre intervall vil som regel gi en bedre immunrespons.

FHI vil vurdere behov for ny oppfriskningsdose til øvrige deler av befolkningen, altså for de under 65 uten underliggende risikotilstander, på et senere tidspunkt når det foreligger mer informasjon om videre smitteutvikling.

Slik bestiller du time til koronavaksine 

Beboere på sykehjem

Beboere på sykehjem, serviceleiligheter og trygdeboligene ved Sollia  trenger ikke å bestille time til vaksine selv. Dette administreres og følges opp av pleie og omsorgstjenesten.

Hjemmeboende

Vaksinasjonen foregår i det gule huset ved kommunehuset 27.07 og på Vonheim i august og september. Du må bestille time på forhånd. Time til koronavaksine bestiller du via  https://timebestilling.remin.no/skiptvet

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å bestille time? Da kan du ringe servicekontoret på tlf 69 80 60 00, så  hjelper vi deg.

Mer informasjon om oppfriskningsdose finner du på fhi.no

Gå til fhi.no