Legekontoret i Skiptvet har for tiden lavere legedekning blant annet fordi Arne Torkelsen har gått av med pensjon, men også grunnet andre forhold. Det medfører dessverre lengre ventetid for å få time eller kontakt med kontoret.

Ta kontakt på grunn av helsetilstanden, ikke kun for en sjekk

Har du selv, barna dine, eller andre du tar vare på, nedsatt almenntilstand etter flere dager med feber, manglende effekt av paracet eller for eksempel ikke får i seg nok væske, bør du ta kontakt med lege. Er du i tvil, bør du også ta kontakt.
 
Du trenger imidlertid ikke ta kontakt for å sjekke om barnet ditt for eksempel har RS-virus, hvis du ikke er bekymret for barnets helsetilstand ellers. Du bør heller ikke dra på legevakten fordi det er mest praktisk på ettermiddag/kveld. Det er mye forkjølelse for tiden, og de aller fleste luftveissykdommer er virusinfeksjoner som går over av seg selv etter noen dager. Det er ikke vanlig med for eksempel antibiotikabehandling mot dette.
 
Alle som kontakter helsevesenet skal få råd og/eller hjelp. På grunn av stor pågang, må vi prioritere i enda større grad enn før slik at de sykeste får hjelp først. Derfor ber vi deg være tålmodig når du opplever ventetid hos fastlegen eller på legevakten.

Noen enkle råd før julehøytiden

  • Sjekk at reseptene dine holder til etter jul
  • Ha febernedsettende og smertestillende medikamenter tilgjengelige, som for eksempel paracet og ibux
  • Gjør deg kjent med åpningstidene til fastlegen din i julehøytiden
  • Gjør deg kjent med hjelpetelefoner for psykisk helse i kommunen og nasjonalt
  • Ta vare på deg selv og dine nærmeste
  • Vet du om noen som er ensomme, ta kontakt med dem i løpet av julen