Skoler og barnehager 

Det finnes ingen hjemmel i loven for å stenge skoler eller ha hjemmeundervisning og Skiptvet kommune holder derfor skolene åpne mandag 22. januar. Barnehagene vil også holde åpent, som vanlig.     

Den enkelte skole og barnehage vil benytte sine vanlige kanaler til å kontakte foresatte ved behov. 

 

Skoleskyss og kollektivtilbud  

Østfold kollektivtransport har besluttet at all skoleskyss i Østfold innstilles. Dette vil få konsekvenser for skolebarn som benytter skolebuss. Foresatt må derfor selv bringe og hente barna. Har man ikke transport og bor slik til at man ikke kan komme seg til skolen på annet vis, er det akseptabelt å holde seg hjemme. I en slik situasjon forventes det at hver enkelt foresatt orienterer kontaktlærer om situasjonen.     

 

Østfold kollektivtransport har besluttet at busstilbudet i Østfold mandag 22.  januar blir slik:   

  • Skolebussene innstilles i hele Østfold. Dette gjelder også tilrettelagt skoleskyss med drosjer og minibusser som kjøres på oppdrag for Østfold kollektivtrafikk.  

  • Øvrige lokale og regionale linjer i Indre Østfold blir også innstilt.  

  • Lokalbussene i Moss, Nedre Glomma og Halden kjøres så langt det er mulig og forsvarlig. Dette gjelder i første omgang hovedbusslinjene og lokalbusslinjene som kjører i bynære områder.  

  • Regionale linjer mellom byene kjøres så langt det er mulig og forsvarlig.  

De som har rett til skoleskyss kan bruke det ordinære rutetilbudet i de områdene hvor bussene fremdeles går. 

 

Helsetjenester  

Hjemmetjenesten i kommunen vil opprettholde sine tjenester, som vanlig. Den enkelte bruker vil bli kontaktet ved eventuelle endringer.   

 

Hold deg oppdatert 

Følg med på utviklingen og lytt til rådene fra myndighetene der du er: