Her er litt kortfattet informasjon om noen av bibliotekets digitale tjenester:

Med app-en Bibliofil har du alltid tilgang til lånekortet ditt, her holder du oversikt over egne lån, lånefrister mm. og du kan søke i bibliotekets materiale. Her trenger du lånenummeret og en pinkode du får fra oss.
Denne tilgangen har du også fra en vanlig datamaskin via vårt Websøk.
Vi har laget noen instruksjonsfilmer som viser hvordan man logger på, søker og bestiller i basen vår på vår Youtube-kanal som du finner lenke til nederst i denne artikkelen.

Hvis du ikke finner det du ønsker deg i vår lokale base, kan du søke i så godt som alle landets bibliotek i Biblioteksøk - her kan du også bestille bøker for avhenting hos oss, da trenger du nasjonalt lånenummer med pinkode.

Med app-en PressReader får du tilgang til over 7000 aviser og tidsskrifter. Du kan få denne tilgangen på to ulike måter.
Hvis du åpner app-en i bibliotekets publikumsnett, så vil tilgangen vare én uke uansett hvor du befinner deg.
Hvis du logger deg på i app-en Bibliofil eller i bibliotekbasen vår på skiptvet.bib.no så finner du "Digitale tjenester" som et menyvalg, og PressReader er ett av disse. Da vil tilgangen vare så lenge du er pålogget.

Flipp er en ny tjeneste fra januar 2023 som gir fri tilgang til over 90 bestselgende magasiner, ukeblader og tegneserier fra Norge, Sverige og Danmark. Dette er tilgjengelig via app-en Flipp Norge eller via nettleser på http://blader.flipp.no når man er tilknyttet bibliotekets trådløse nettverket skiptvet-internett.

Med app-en BookBites kan du låne digitale bøker og lydbøker. Her trenger du lånenummeret og en pinkode du får fra oss.

Det er samme pinkode som gjelder alle steder det trengs pålogging med lånenummeret, så har du allerede fått en pinkode så kan den brukes også i nye tjenester.

Med app-en Libby kan du låne digitale bøker og lydbøker på engelsk. Etterat app-en er lastet ned, velges Viken fylkesbibliotek før du oppgir lånenummeret ditt. Foreløpig kun for nasjonale lånenumre, men vi håper det blir åpnet for lokale lånenumre snart. Tilgangen er også mulig på nettsiden viken.overdrive.com.
Les mer om dette tilbudet her: https://vikenfylkesbibliotek.no/tjenester/eboker/overdrive/.

Nasjonalbiblioteket gir tilgang til mange bøker, aviser, tidsskrifter og bilder digitalt. Ved å besøke biblioteket er det mulig å få tilgang til mer materiale enn om du sitter hjemme, spør i skranken om passord for økt tilgang.

Filmbib gir mulighet til å laste ned mye norsk film, spesielt kortfilmer og dokumentarfilmer. Her må du ha et nasjonaltlånenummer og pinkode fra biblioteket. Denne tilgangen får du også rett fra app-en Bibliofil under Digitale tjenester.

Ny tjeneste fra oss i november 2022 er Filmoteket.no - en strømmetjeneste med nesten 2000 filmer. Registrer deg på nettsiden med ditt nasjonale lånekort og tilhørende pinkode.

Vår tredje filmstrømmetjeneste som er ny i januar 2023, er Cineast.no - med nesten 2000 filmer her også. Registrer deg på nettsiden med egenvalgt brukernavn og passord og knytt opp ditt nasjonale lånekort.

Verdensbiblioteket gir tilgang til digitale bøker og lydbøker på flere forskjellige språk. Her må man befinnes seg i Norge og ha en gyldig epostadresse.

Se mange flere digitale tips på vår underside Leksehjelp.

Skiptvet bibliotek er å finne på følgende sosiale medier, vi oppdaterer nok oftest på de to øverste:

 facebooklogo Facebook: https://www.facebook.com/skiptvetbibliotek/

 Logo Instagram Instagram: https://www.instagram.com/skiptvetbibliotek/

Logo Twitter  Twitter: https://twitter.com/skiptvetbib

Logo YouTube  YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCuAz-wghg_447lu76a_4y4g