Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ønsker du å registrere ett nytt lag eller en forening, eller endre på informasjon som allerede ligger ute,  send e-post til servicekontoret.

 

Logg inn

Skiptvet Buddhistkloster

Skiptvet Buddhistkloster ble etablert i 2015 og det har vært fastboende munker der siden.

I theravada-buddhismen lever munkene på almisser, i tråd med vinaya'en — regelverket for munker og nonner som skriver seg tilbake til Buddha selv. Det er imot deres regler å tjene til livets opphold, eie og anvende penger, samt å produsere og tilberede egen mat. Alle materielle behov — mat, klær, boliger, osv. — dekkes gjennom frivillige donasjoner fra legmenn og legkvinner. Ajahn Chah pleide å si at legfolk gir munkene næring for kroppen mens munkene gir legfolkene næring for sinnet, det siste bl.a. gjennom åndelig veiledning og undervisning. Dette gjensidige avhengighetsforholdet skaper et fellesskap mellom munker og legfolk hvor begge er med på å utgjøre det såkalte buddha-parisa — "den buddhistiske familie".

Alle som ønsker det kan være med å tilby mat til hovedmåltidet, som også er dagens siste måltid. Maten overrekkes munkene kl. 11:00. Vennligst kom i god tid. Etter at munkene har forsynt seg, inviteres alle legfolk som er tilstede til å ta del i måltidet.
Det holdes morgen- og kveldssamlinger med messing (chanting) og meditasjon kl. 05:00 og kl. 19:00 alle dager utenom mandager. Klosteret er åpent for besøkende hver dag frem t.o.m. kveldssamlingen. Munkene er vanligvis tilgjengelig for samtaler og spørsmål angående buddhisme og meditasjon før og etter måltidet.

For mer informasjon, se vår nettside og Facebook:
https://skiptvet-vihara-no.weebly.com/

https://www.facebook.com/skogskloster

Web:skiptvet-vihara-no.weebly.com